Najdi fakulteto, študijski program, kraj, poklic

Npr: Fakulteta Celje, medijski komunikolog, ekonomist Maribor...

Fakulteta za turistične študije - Turistica
Naziv:Fakulteta za turistične študije - Turistica
Univerza:Univerza na Primorskem
Naslov:Obala 11a, 6320 Portorož
Telefon:(05) 617-70-00
E-pošta:dekanat@turistica.si
Splet:www.turistica.upr.si

Kulturni turizem - Dodiplomski študij

Strokovni naziv
diplomirani/diplomirana organizator/ka kulturnega turizma (UN), dipl. org. kult. tur. (UN)
Število vpisnih mest
Redni:70
Izredni:
Vpisni pogoji
 
Opis programa
Kraj izvajanja študija je Portorož.
Konkurenčne prednosti
Študentje dodiplomskega univerzitetnega programa Kulturni turizem bodo pokrili povpraševanje na področju gospodarstva, ki se kažejo kot potrebe po kadru, ki bi znal organizacijsko in ekonomsko učinkovito ter skladno z načeli trajnosti valorizirati kulturo v turistični ponudbi. Gre za profil strokovnjaka v gostinskih podjetjih (tako nastanitvenih kot prehrambenih), podjetjih, ki se ukvarjajo z organizacijo potovanj, kulturno-razvedrilnih prireditev in festivalov, zavodih in neprofitnih organizacijah, katerih osnovna dejavnost je varovanje in predstavljanje kulture in dediščine, in nenazadnje pri mikro in majhnih (predvsem družinskih) podjetjih.

Na področju negospodarstva se kažejo potrebe po načrtovalcih in svetovalcih za kulturno turistično promocijo, za kulturno-umetniške programe, za marketing, po vodjih promocijskih pisarn in podobnih inštitucij, po raziskovalcih in razvijalcih na lokalnih in regionalnih razvojnih agencijah, po koordinatorjih in snovalcih programov v lokalnih/regionalnih turističnih in destinacijskih organizacijah, po specializiranih muzejskih turističnih pedagogih in animatorjih, po uradnikih, po oskrbnikih in komunikatorjih zasebnih in javnih zbirk in muzejev, po turističnih in muzejskih vodnikih, po kulturnih in turističnih novinarjih.
Šolnina
Primerjaj program z drugimi študijskimi programi.

Prijava za fakultete

Kontakt   O portalu   Oglaševanje
Informacije o ženskih čevljih najdete tukaj. Spletno stran izdelalo podjetje Tovarna idej.
© 2011, Studij.si - Vse pravice pridržane! - Obstaja možnost netočnih informacij. Za ažurnost podatkov so pristojne fakultete, ki imajo na portalu oblikovan svoj profil.
visit tracker on tumblr